Hoppa till innehåll
Hem » Nyheter » Kända skådespelare som också är pokerrävar

Kända skådespelare som också är pokerrävar

  • av
Fyrtal i ess

Många kända skådespelare har en stor passion för poker och spenderar gärna stora delar av sin förmögenhet vid pokerbordet. Filmen Mollys Game där en kvinna anordnar olagliga pokerturneringar bygger till exempel på en verklig historia. Det sägs att skådisar som Tobey Maguire och Leonardo DiCaprio ska ha varit närvarande vid fler än ett tillfälle. De är långt ifrån ensamma om att synas vid större pokersammanhang.

Kända skådespelare från Sverige som spelar poker

Det finns många svenska kändisar som gillar att spela poker men när det kommer till just skådespelare är det ganska sällsynt. Om du går på teater i Stockholm är det alltså ganska liten chans att du ser en skådis som också spelar poker. Istället är det svenska idrottsstjärnor som gärna tar plats vid borden. Det kan dock ändra sig med den yngre generationen av skådespelare som också kan spela online. Då kanske det dyker upp spännande namn från svenska filmbranschen att lägga märke till.

Tjejer såväl som killar

I utlandet är det desto vanligare och det är inte bara killar det handlar om. Den Oscarsnominerade skådespelerskan Jennifer Tilly tar gärna en plats vid borden och har gjort så under flera år. Hon är den första skådisen som vann ett WSOP-armband vilket är en stor bedrift. Det gjorde hon år 2006. Faktum är att många professionella pokerspelare kämpar hela sin karriär för att lyckas med samma prestation. Under sin karriär har hon spelat in mer än 1 miljon dollar i prispengar. Hon skulle alltså kunna lägga skådespelarkarriären på hyllan och enbart syssla med pokern. Hon spelar helst på live-turneringar och har även synts på sådana som anordnats av PartyPoker. Man kan säga att hon är en legend i dessa sammanhang.

Ben Affleck har spelat in pengar vid pokerbordet

Ett annat toppnamn bland kända skådespelare som imponerat vid pokerborden många gånger är Ben Affleck. Han har gjort många framstående roller och vann även en Oscar tillsammans med Matt Damon som ung. Han har också spelat hem en hel del prispengar vid pokerborden under årens lopp.

Matt Damon gillar poker

Det kommer kanske inte som en överraskning att även hans barndomsvän Matt Damon älskar att spela poker. Faktum är att Damon och Affleck växte upp tillsammans och har varit vänner hela livet. Damon har precis som Jennifer Tilly deltagit vid flera olika WSOP-evenemang men har aldrig lyckats vinna. Där gör de alltså sällskap med alla riktiga pokerproffs och det är stora summor som är i rullning. Matt Damon spelade också huvudrollen i filmen Rounders som handlar om just poker. Han förberedde sig för rollen genom att spela en massa poker.

Kända skådespelare och komiker

Sista namnet på vår lista är Kevin Hart som är både skådis och komiker. Han började med stand-up men har numera övergått till att skådespela allt mer. Han är dessutom en flitig pokerspelare och har även varit ambassadör för Pokerstars. Även han har deltagit i WSOP som är en serie av olika turneringar i Texas Hold em. Det spelas i Las Vegas varje år och lockar folk från hela världen.