Warning: Undefined array key "options" in /home/teaterb/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 93
Att hitta inspiration i de små sakerna - Teater Barbara
Hoppa till innehåll
Hem » Nyheter » Att hitta inspiration i de små sakerna

Att hitta inspiration i de små sakerna

  • av
teater-barbara-norrland

teater-barbara-norrland

När det kommer till teater så är en stor del självklart att hitta inspiration och även vilket budskap man vill framföra med sitt framträdande. Inspiration till en teater kan vara allt ifrån en liten sak som bara skulle haft en lite oväsentlig betydelse i teatern, eller så kan det vara hela grundidén till hela uppsättningen. För mig så är det svårt att jaga inspiration. Den bästa inspirationen enligt mig kommer när man minst anar det. Det kan vara en reklam på tunnelbanan, en låttext som sjungs på radion, ett gammalt släktfotografi eller en tanke från ett ungt barn. När det händer så händer det, oavsett vad källan är.

 

Jag har länge tänkt på en teater som ska hylla Norrland, och vad det väsentliga skulle vara i detta. Självklart är en åskådning så brett som till exempel Norrland väldigt personligt och olika personer vill självklart ha olika syner på det. För mig så är den främsta symbolen för Norrland natur. Med en yta större än många länder och en befolkning mindre än många städer så finns det utan tvekan en stor del natur i Norrland. Från de runda bergen i väst, till den långa kustlinjen i öst. De största skogarna du kan tänka dig, fyllda med några av de konstigaste djuren och växterna du kan tänka dig. Nej Norrland är minst sagt unikt när det kommer till naturen och oändligheten, och tanken är att på något sätt framföra detta med en mängd olika inslag och aspekter. En stor del av detta är självklart att hitta inspiration, som jag nämnde tidigare kan det vara allt från de minsta sakerna till huvudidén själv.

 

Jag har under mina dagar börjat samla på mig mycket inspiration i mitt vardagliga, norrländska liv, och härom dagen kom ännu en gnutta inspiration från en mycket oväntad plats. Det var när jag spelade ett spel på nätet, mina favoritspel kommer från Yggdrasil Casino, då en idé slog mig som en blixt från klar himmel. Ett av deras spel ”Winterberries” är ett spel fylld med just bär som är täckta av kall snö och is. Bären som är med i spelet är några av våra typiska bär som lingon och hjortron och detta i kombination med snö är ju ett typiskt norrländskt inslag! Här kan in ju tydligt se på de mest udda platserna som man kan hitta inspiration. Jag har samlat på mig olika inslag från naturen som jag har en idé hur man skulle kunna föra in i en teateruppsättning, men vatten är fortfarande ett klurigt element. Den får jag suga på ett tag.

 

Vad tycker ni är måste som måste vara med om en skulle sätta upp en pjäs eller teater om just Norrland? Kommentera här nedan vad du förknippar med Norrland och vad du skulle tycka vara en bra idé för att symbolisera detta underbara område. Alla idéer är bra idéer, posta på här nedan för att göra detta till den bästa representationen av Norrland. Allt gott!