Hoppa till innehåll
Hem » Nyheter » En man som heter Ove

En man som heter Ove

mansomheteroveteater

mansomheteroveteaterI årsskiftet mellan 2015 och 2016 visades en svensk komedi för fullt ute i biosalonger som har slått i taket med hyllningar och beröm. Nu blir filmen ”En man som heter Ove” en teaterföreställning.

Bakom allt står Fredrik Backmans succébok och debutroman med samma namn som gavs ut 2012. Historien handlar om 59-årige Ove som beskrivs som en mardröm och bitter av sina grannar. Varje morgon tar Ove en inspektionsrunda som innefattar att flyttacyklar, kontroller källsorteringstunnorna och garagen. Det gör han trots att det var flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller ”den där statskuppen”, som Ove själv minns den. Bakom den bittra och hårda ytan finns det en historia av sorg som rivs upp under tiden. Fredrik Backmans roman om den arga mannen i bostadsområdet har en pricksäker humor och hög igenkänningsfaktor.

 

johanrheborgteater

Första gången ”En man som heter Ove” visades på svensk teatrar avslutades föreställningen i stående ovationer. Johan Rheborg gör en enmanna-show och enligt kritiker och medier är det en fullkomligt briljant. De skriver även att ’John Rheborg är som klippt och skuren för rollen som Ove’ samt att ’Det går nog inte att göra en bättre scenuppsättning’. Rheborg har medverkat länge i svensk media som i bland annat ”Parlamentet”, humorserien ”Hjälp” och den omtyckta serien ”Solsidan”. Föreställningen regisseras av Emma Bucht och manus är skrivet av Marie Persson Hedenius. Du kan fortfarande greppa tag i ett par biljetter till ”En man som heter Ove”-föreställningens sista framträdanden. Här nedan är allt du behöver veta.

Info om föreställningen

Föreställningens längd: 80 min utan paus.

Biljettpris: Från 525 kronor.

Visas på: Rival, Stockholm

Kvarvarande föreställningar

En man som heter Ove – fre 12 aug 2016 kl 19.30

En man som heter Ove – fre 13 aug 2016 kl 17.00

En man som heter Ove – fre 13 aug 2016 kl 19.30

En man som heter Ove – fre 18 aug 2016 kl 19.30

En man som heter Ove – fre 19 aug 2016 kl 19.30

En man som heter Ove – fre 20 aug 2016 kl 17.00

En man som heter Ove – fre 20 aug 2016 kl 19.30

Biljetter hittar du här.