Hoppa till innehåll
Hem » Nyheter » Förståelse teater

Förståelse teater

  • av
Container

Teatern är ett sätt att nå ut till människor inte enbart genom glädje utan även att bilda en uppfattning för att det blir så pass verkligt. Därför har en teater i Bochumer skapat en aktion för att öka förståelsen för villkoren som uppstår när flyktingarna smugglas genom Europa. Det var cirka en vecka sedan den tragiska händelsen uppstod där de hittades 71 döda flyktingar i en stillastående lastbil på en österrikisk motorväg.

Den panik och den trängseln som uppstår när flyktingarna smugglas genom Europa vill teatern i Bochum att vi människor i Europa ska få uppleva eller framförallt skapas oss en förlåtelse. Därför har det fått lånat en exakt replika av den lastbilen som den fasansfull handlingen ägde rum i. De har parkerat denna lastbil utanför teatern Bochumer Schauspielhaus i Bochum. Därför besökare kliva in i den 15 kvadratmeter stora lastutrymmet för att för et kort ögonblick uppleva hur det känns när dörrarna stängs. Teatern hävdar att denna utställning är till för att försöka visa hur verkligheten ser ut och inte skapa ett spekulativt syfte.

Bu eller bä det är inget som jag tänker uttala mig. Utan det som är viktigaste här är att genom ökad förståelse så ökar vi solidariteten i vår värld. Teater är ett ypperligt verktyg för att öka förståelsen även hur hemska händelserna är.