Hoppa till innehåll
Hem » Nyheter » First Aik Kit hyllar Leonard Cohen på Dramaten

First Aik Kit hyllar Leonard Cohen på Dramaten

  • av
First aid kit

Capture

First Aid Kit har gång efter annan bedyrat sin stora beundran för den numera bortgångne artisten Leonard Cohen. I mitten av mars, närmare bestämt den 13:e och 14:e, kommer de hylla honom stort på Dramaten i Stockholm. Tillsammans med en rad inbjudna gästartister och skådespelare har de iscensatt en stor show till Leonard Cohens ära. Föreställningen går under namnet Who By Fire? First Aid Kit och vänner: en hyllning till Leonard Cohen.

First Aid Kit består av Systrarna Klara och Johanna Söderberg som tillsammans har nått enorma framgångar både nationellt och internationellt (i synnerhet i USA). De uppger att Leonard Cohen varit en enorm inspirationskälla för dem, och att han var en stor anledning till att de över huvud taget började med musik en gång i tiden. Därför var det med stor sorg de tog emot beskedet att den stora idolen hade avlidit.

Rötterna i First Aid Kits musik härstammar från den gamla klassiska amerikanska countryn. Och de har genom åren stått för några riktigt gripande framträdanden som berört många människor. Men den här föreställningen kommer bli något annat än en vanlig konsert. Det blir en kombination av musik och skådespeleri från ett antal kända aktörer. I rollerna hittar vi bland annat Nina Zanjani (som för övrigt har regisserat föreställningen) och Maia Hansson Bergqvist.

I skrivande stund är biljetterna tyvärr slut till båda uppsättningarna. Men håll ett öga öppet på dramatens hemsida för det finns en möjlighet att returer dyker upp.

Om du redan har lyckats att få tag i biljetter är det bara att gratulera. Då kan du njuta av god mat och dryck innan showen i någon av Dramatens förstklassiga barer som exempelvis Teaterbaren, Café Pauli, Dramatenterrassen, Restaurang Frippe eller Brasseri Elverket. I pausen finns möjlighet att köpa något mindre tilltugg och dryck om du känner för det. Du kan också förbeställa genom att kontakta personalen i baren.