Warning: Undefined array key "options" in /home/teaterb/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 93
Teaterföreställning - läs vad som går i Stockholm 2022
Hoppa till innehåll
Hem » Nyheter » Teaterföreställning

Teaterföreställning

  • av
Auditorium hos en teater

Efter en lång vinter och en aning lite för mycket TV tittande är det kanske äntligen dags att gå på en teaterföreställning? Teatrarna i Stockholm kan inte vänta längre och alla skådespelare och underhållare längtar vid det här laget efter att få möta sin publik igen. I dagsläget beräknas dörrarna slå upp igen from slutet av februari och vi kan åter njuta av skratt och scenkonst.

Från Wahlgren till Noren

Bland de mest kända scenerna för teater i Stockholm hittar vi bla Oscarsteatern, China Teatern, Södra Teatern, Drottningholms Slottsteater och Dramaten. Alla ligger centralt och kan lätt nås via tunnelbana eller bus om man inte vill promenera. Intiman kommer våren till mötes med två barnfavoriter i form av Ronja och Annie. Oscarsteatern kör vidare med kritikerrosade föreställningen Rain man, med Robert Gustafsson och Jonas Karlsson, medans man på Rival spelar Pernilla Wahlgren Har Hybris. En teaterföreställning som följer jubileumsshowen Kort, glad och tacksam från förra året.

Vill man se dramatik är det premiären av Lars Norens Solitaire de flesta väntar på. Pjäsen, som tros vara en av hans sista dramer, kommer ha världspremiär på Dramaten för att sedan turnera hela Norden. Solitaire kompletteras av Shakespeares Macbeth och musikalen Cabaret där Jonas Malmsjö gör sin livs roll som konferenciern.

Boka en teaterföreställning i sista stund

Dramatens mindre scener bjuder på mycket samtid med fokus på ungas verklighet som flyktingar och kriminalitet som livsstil. Riksteaterns repertoar handlar också mycket om hur denna generation förhåller sig till olika aspekter av svenska modern historia. Allt från andra generationens chilenska dröm om Olof Palmes vision till generationer av kvinnor och deras samearv. Komedi och underhållning blir det av Rennie Mirro. Ann Petrén och Ing-Marie Carlsson hittas i roliga komedier om livets höst.

Gillar man att ta risker och inte planera allt för långt innan – ungefär som att ta en chans på en Gamestop aktie – är ett hett tips att hålla utkik efter är privatteatrarnas gästföreställningar och musikevenemang, som hålls bara enstaka helger. Då covid-restriktionerna kommer och går kan man göra riktiga kap på sista-minuten-biljetter. Detta är ett ypperligt tillfälle att få biljetter till annars slutsålda evenemang och till lägre pris.

Från fria grupper och GES till andra medier

Med rådande ekonomiska omständigheter ska möjligheterna att se fria grupper uppmuntras. Oavsett om det är teater, dans eller musik behöver de sin publik mer än någonsin. Håller man utkik hittar man de bäst i lokala kalendarier på webben. Tycker man om att varva en teaterföreställning med lite pop vill trion Glenmark, Eriksson och Strömstedt stanna hela världen en stund och startar sin turné på Cirkus i Stockholm för att sedan turnera hela landet.

Vill man ända stanna hemma bjuder Dramaten på många av sina tidigare föreställningar som radioteater via deras app. På webben går det numera även att hitta kanaler som bara visar filmade föreställningar från hela världen.