Hoppa till innehåll
Hem » Nyheter » Tomas Pontén har gått ur tiden

Tomas Pontén har gått ur tiden

Tomas Pontén

Tomas Pontén

Den eminenta skådespelaren Tomas Pontén har gått ur tiden efter en lång tids sjukdom. Sedan en tid tillbaka har Tomas Pontén tillbringat sina dagar på ett omsorgsboende i Stockholm och det var även där han avled omgiven av familj och vänner. Tomas Pontén har varit på Dramaten sedan 1972. Förutom att han har agerat på Dramaten och har dessutom verkat som ressigör på Dramaten.

Tomas Pontén kanske är mer kända för den yngre befolkningen i detta land för sina roller i Skärgårdsdoktorn, Tusenbröder, Höök, Labyrint, Vita lögner, Oliva Twist, Sprängaren och hotet. Bland Tomas Pontén bästa uppsättningar var Farliga förbindelser och Kung Lear.

Hurly Blury är en pjäs som gjorde som självaste Ingmar Bergman att bli rasande. Anledningen till Ingmar Bergman rasade var att det hade ställts en bil utan för Dramaten, en amerikansk bil och så gör man inte entligt Bergman. Hurly Blury handlade om ett par människors öde i Hollywood. Dem var missbrukare av alkohol, droger och sex. En riktigt härlig föreställning med stora skådespelare eller vad sägs om Claes Månsson, Lena Nyman, Inga-Lill Andersson och Helan Bergströms första stor roll. Nej, önskar att man kunde få se den härliga föreställningen igen.