Warning: Undefined array key "options" in /home/teaterb/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 93
Tv-serien "Macken" blir teater - Teater Barbara
Hoppa till innehåll
Hem » Nyheter » Tv-serien ”Macken” blir teater

Tv-serien ”Macken” blir teater

macken

Alla har vi väl hört om tv-serien ”Macken”? Om inte kanske du har hört låten med samma namn från den? ”Roy och Roger har en mack ihop..” Ja jag tänkte väl det och det i år firas faktiskt 30 år jubileum av tv-serien och den gör man teater av. Wiho!

Den svensk TV-serien visades för första gången på TV hösten 1986 och har blivit en klassiker av humorgruppen ”Galenskaparna”.  Serien har 10 skådespelare som är med i sex avsnitt där huvudpersonerna Roy och Roger har en bilservice tillsammans. Dessa två filurer spelas av Anders Eriksson och Jan Rippe som gör ett sjuhundrande bra jobb som skådisar. Sista avsnittet i serien sågs av 3,6 miljoner tittare. År 1900 gjordes en film som baserades på serien som var som ett sjunde och avslutande avsnitt. Här kommer ett utdrag från serien:

Nu blir serien en teater för att fira att det var 30 år sedan första avsnittet släpptes. Det görs med bra med totalt 100 föreställningar och premiären blir på Lorensbergsteatern i Göteborg på teaterns 100 år födelsedag, nämligen den 27 oktober. Biljetter har redan släppts så in och boka din plats här.